Un păr strălucitor, rezistent și sănătos conferă încredere și siguranță în sine. Sănătatea părului poate reflecta dacă o persoană se confruntă cu un dezechilibru fizic sau mental.

CĂDEREA PĂRULUI

Căderea părului, lipsa de strălucire şi rezistenţă apar frecvent din cauza alimentaţiei dezechilibrate, dar şi din cauze externe cum ar fi utilizarea unor produse de ȋngrijire nepotrivite tipului de păr, sau din cauza ȋngrijirii excesive (vopsiri repetate şi dese, tratamente termice invazive).

Scalpul unei persoane obișnuite conține în mod general 100.000 - 150.000 de fire de păr, dintre care 85% se află într-un proces permanent de creștere. Firul de păr conține keratină și apă și este hrănit din vasele sanguine de la baza foliculului. Acesta crește, de obicei, în jur de 10 cm lungime în decursul unui an. Fiecare fir trece prin ciclul propriu, independent de celelalte fire de păr aflate pe pielea capului.

Procesul de creștere și de cădere a părului este constituit din 4 etape:

Faza anagenă

celulele papilare de la baza foliculului pilos generează creșterea firului de păr care rămâne pe cap timp de câțiva ani, fiind hrănit de rădăcina firului de păr.

Faza catagenă

durează aproximativ 10 zile, perioadă în care foliculul se micșorează cu până la 1/6 din lungimea sa normală, iar baza firului se deplasează spre exterior, la suprafața pielii.

Faza telogenă

la sfârșitul duratei naturale de viață, firul de păr trece în faza telogenă care durează aproximativ 3 luni; firul nu mai crește, dar rămâne atașat de foliculul pilos înainte de a cădea.

Faza exogenă

de cădere a firelor de păr aflate în repaus, și care face parte din procesul normal de reînnoire a părului. Aproximativ 50-100 de fire de păr cad zilnic. Dacă părul intră în faza de repaus prea devreme, poate provoca subțierea și căderea excesivă a acestuia.

Căderea difuză a părului afectează aproximativ 30% din femei și este asociată, de regulă, cu tulburările hormonale, cu factori precum alimentația dezechilibrată, anumite medicamente sau cu o expunere la diverse provocări cum ar fi stresul în familie şi la locul de muncă.

Căderea părului la femei reprezintă frecvent un subiect tabu, dar care nu trebuie acceptat în mod tacit.

Gama PARUSAN® conține nutrienți care asigură în mod țintit aprovizionarea cu substanțe nutritive la nivelul scalpului și a rădăcinii firului de păr.

Îngrijire eficientă împotriva
căderii părului

În urma studiilor clinice, s-a demonstrat că după 3 luni de utilizare a produselor PARUSAN®, numărul de foliculi aflați în faza de creștere activă (anagenă) a crescut, rezultatul fiind un efect pozitiv asupra densității părului.

Ingredientul brevetat AnaGainTM din compoziția PARUSAN®, un extract din lastări organici de mazăre, este responsabil de reducerea căderii părului și de accelerarea semnificativă a creșterii acestuia.

Alte ingrediente, precum biotina și L-arginina ajută la întărirea rădăcinii, iar ureea, vitamina E și pantenolul hrănesc și conferă părului rezistență și strălucire.

PARUSAN® stimulează
creșterea părului în 4 pași

PARUSAN® Șampon Stimulator

Stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului

Favorizează hrănirea pielii capului cu substanțe nutritive

Reduce căderea părului și accelerează faza de creștere a părului

Utilizare:
se aplică pe scalp și se lasă să acţioneze asupra pielii capului timp de 2 – 3 minute, apoi se clăteşte cu o cantitate mare de apă.

Recomandat pentru utilizare zilnică.

PARUSAN® Tonic Energizant

Stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului

Întărește și hrănește rădăcina firului de păr

Reduce căderea părului și accelerează faza de creștere a părului

Utilizare:
se aplică după spălarea părului, cu ajutorul vârfului de dozare, și se masează uniform tot scalpul. Nu se clătește, se lasă să se usuce, apoi părul se piaptănă și coafează în mod obișnuit.

PARUSAN® Spumă Aktiv

Activează rădăcina părului

Reduce căderea părului

Stimulează creșterea părului

Ingrediente:
cafeina și dexpantenolul din Parusan® Spumă Aktiv au capacitatea de a penetra straturile pielii și de a elibera ingredientele active în foliculul de păr. Aceste proprietăți creează un ’microambient’ de creștere și stimulare a firului de păr, atunci când produsul este utilizat. Acțiunea cafeinei și a dexpantenolului în foliculii de păr și în derm, a fost dovedită științific după aplicarea PARUSAN® Spumă Aktiv**
(** studiu în vitro asupra foliculilor de păr izolați)

Utilizare:
după spălarea părului, se aplică în palme o cantitate de mărimea unei nuci și se masează ușor scalpul. Apoi, părul se aranjează așa cum se dorește. Pentru rezultate optime, se utilizează o dată pe zi timp de cel puțin 12 săptămâni.

PARUSAN® Tratament Intensiv

Reduce căderea părului

Îngrijește părul uscat și deteriorate

Mai mult volum și strălucire

Pieptănare ușoară

Ingrediente:
formula testată și dovedită Parusan®, cu ulei prețios de jojoba și semințe de struguri. Descurcarea părului este îmbunătățită semnificativ* (Fapt confirmat de 100% dintre subiecții participanți la testul de aplicare clinică dermatologică)

Utilizare:
se aplică după spălare, pe părul umed. Se masează ușor scalpul și se distribuie produsul de la rădăcină pe toată lungimea părului. Se lasă să acționeze 1-2 minute, apoi se clătește cu atenție. Pentru mai multă suplețe și strălucire, produsul se utilizează de 2-3 ori pe săptămână. Recomandat a se utiliza împreună cu restul produselor din gama PARUSAN® – Șamponul Stimulator și Tonicul Energizant.

Utilizate în mod regulat, cu ajutorul produselor PARUSAN® poți vedea primele rezultate pozitive după 3 luni.