Împotriva

căderii părului!

CĂDEREA PĂRULUI LA BĂRBAȚI

În medie, scalpul adulților are aproximativ 100.000 de fire de păr individuale, majoritatea persoanelor pierzând între 40-120 de fire pe zi, ca parte a unui ciclu sănătos de creștere a părului.

Etapele creșterii părului

Etapa anagenă

celulele papilare de la baza foliculului pilos generează creșterea firului de păr care rămâne pe cap timp de câțiva ani, fiind hrănit de rădăcina părului.

Etapa catagenă
(de tranziție)

durează aprox. 10 zile, perioadă în care foliculul se micșorează cu până la 1/6 din lungimea sa normală, iar baza firului se deplasează spre exterior, la suprafața pielii.

Etapa telogenă

la sfârșitul duratei naturale de viață, firul de păr trece în faza telogenă, care durează aproximativ 3 luni, firul nu mai crește, dar rămâne atașat de foliculul pilos înainte de a cădea.

Etapa exogenă

de cădere a firelor de păr aflate în etapa de repaus, și care face parte din procesul normal de reînnoire a părului. Aprox 50-100 de fire de păr cad zilnic. Dacă părul intră în faza de repaus prea devreme, poate provoca subțierea și căderea excesivă a acestuia.

Când ar trebui să considerăm căderea părului ca fiind o problemă?

Dacă regăsești pe perie sau pieptene mai multe fire decât în mod obișnuit, iar firul de păr este subțiat către rădăcină, înseamnă că te confrunți cu această problemă.

Deși este posibil ca această pierdere să fie cauzată de o tulburare medicală, medicamente prescrise, alimentație necorespunzătoare, tehnici de îngrijire a părului sau de stres sever, în 95% din cazuri cauza este ereditară și este cunoscută sub numele de chelie de tip masculin sau alopecie androgenetică.

Hormonul care cauzează pierderea părului este DHT (5α-Dihydrotestosteron). Acesta este produsul transformării enzimatice a testosteronului, care blochează funcția foliculilor de dezvoltare a firelor de păr, determinând rărirea părului în zona temporală din creștetul capului, prin scurtarea etapei de creștere a părului. Progresiv, firele de păr devin mai subțiri, fragile și se scurtează. Calviția tipic masculină se manifestă, de obicei, doar în creștetul capului, în foarte puține cazuri depășind această zonă.

Pentru ameliorarea acestui proces, sunt de folos produsele cosmetice de îngrijire care întăresc structura firului de păr și cele nutritive pentru pielea scalpului.

Recomandat a se evita alimentele congelate, băuturile răcoritoare, produsele din făină albă, dulciurile, și adoptat un regim alimentar bogat în vitamine, zinc, fier, minerale și cantități mari de estrogeni ușor de digerat, de origine vegetală, care prezintă și proprietăți de inhibare a transformării testosteronului în hormon DHT.

Bărbații și femeile au nevoi diferite în multe aspecte ale vieții. Când vine vorba de produse cosmetice împotriva căderii părului, de ce lucrurile ar sta diferit? Bărbații au nevoie de produse tipice, special concepute nevoilor lor.

Gama PARUSAN® pentru bărbați împotriva căderii părului,a fost realizată cu scop dublu – de a controla căderea părului și de a conferi rezistență acestuia.

pentru bărbați are la bază substanța activă AnaGain™, un extract organic din mazăre, bogat în proteine, fibre și amidon. Acești fitonutrienți, împreună cu cofeină din compoziția produsului, stimulează circulația sângelui pentru a promova creșterea firului de păr. Această formulă avansată întărește, hidratează, protejează, făcând părul mai rezistent la deteriorarea cotidiană.

Stimulează circulația sanguină de la nivelul pielii capului

Conferă părului îngrijirea necesară

Reduce căderea părului și susține faza de creștere a acestuia

Ingrediente:

Cofeina activează rădăcina părului, prelungește faza de creștere și îmbunătățește procesul de creștere al acestuia.

În raportul „International Journal of Dermatology” publicat de specialiștii de la Universitatea din Jena (Germania), se arată că datorită cofeinei, rădăcina firului de păr primește doza necesară de energie pentru creștere, chiar dacă concentrația de testosteron este scăzută.

Acest lucru se datorează faptului că cofeina poate bloca efectul hormonului DHT, care dăunează foliculilor de păr și care este responsabil pentru producerea alopeciei la bărbați.

Pe lângă consolidarea firului de păr, produsele cu conținut de cofeina conferă strălucire părului si îl fac mai ușor de aranjat.

Pentru a activa efectul cofeinei, produsele cosmetice trebuie menținute pe păr sau pe pielea capului cel puțin 2 minute.

Substanța activă AnaGain™ este utilizată pentru stimularea creșterii părului și pentru combaterea căderii acestuia. Bazată pe lăstari organici de mazăre, AnaGain™ reduce pierderea părului prin inducerea papilelor dermice pentru a reactiva creșterea părului. Cu ajutorul analizei ADN a matricei foliculilor de păr, s-a demonstrat că AnaGain™ activează, în papila dermică, molecule specifice care sunt necesare pentru inițierea creșterii unui păr nou. Prin reactivarea creșterii părului, AnaGain™ ajută firele să-și mențină densitatea și grosimea naturală.

Recunoscut pentru efectele sale de stimulare a creșterii firului de păr, dar și de regenerare în caz de calviție.

Acest amino acid relaxează vasele sanguine și îmbunătățește circulația sanguină de la nivelul scalpului, la baza foliculilor de păr. De asemenea, aprovizionează scalpul cu nutrienți, favorizând creșterea părului.

Utilizare:

Șampon Stimulator se aplică pe părul umed, se masează delicat scalpul și se lasă să acționeze 2-3 minute, apoi se clătește cu apă. Pentru utilizare zilnică.

Tonic Energizant se aplică după spălarea părului, prin masarea delicată a scalpului. Nu se clătește, se lasă să se usuce, iar părul poate fi coafat în mod obișnuit. Pentru utilizare zilnică.

În cazul utilizării regulate a celor două produse, puteți să vă convingeți de primele rezultate pozitive după doar 3 luni.